Alla inlägg den 18 april 2011

Av Vrs i Kina - 18 april 2011 16:01

Hej alla föräldrar på cyberspace!


Ebba Grahn och Johanna Elming här!


Idag har vårt glada gäng mot alla odds klivit upp ur sängarna. Vi var vrålhungriga och såg fram emot en riktigt redig frukost. Men det som mötte våra utsvultna magar var inget annat än en äkta kinesiska frulle. Nudlar, stark wok, dumplings, svart te, friend nudles och några torra croissanter. Det som gick ner i våra magar var en kopp te och sylt.

 Efter det åkte vi buss till den Förbjudna Staden. Det var väääldiiiggt mycket turister, men vi var de enda utan snea ögon och svart hår. Så återigen fick vi agera supermodeller. Det var väldigt häftigt att se staden och hur enorm den var. Tänk att det var det enda en kinesisk kejsare fick se under sin livstid! Kejsaren fick inte ens prata med tjänstefolk som varit utanför vallgraven.

Efter det fick vi en efterlängtad lunch á la Amerika. En KFC lunch. Det är i princip små kycklingbitar med ett tjockt lager frityr- en hungrig tonårings dröm.

När lunchen var uppäten åkte vi med bussen till Himmelska Fridens torg och palats. Torget var inte alls som vi förväntat oss. Vi trodde det skulle se ut som Plattan i Stockholm, men det här var mer som en stor park. Palatset däremot låg högt upp och vi höll på att blåsa bort.

 Sedan kom förmodligen det bästa på hela dagen, Shoppingen!! Vi hade en massa tid över innan akrobatikshowen, så vi besätämde oss för att besöka Pearl-market, sidenmarknadens mindre version. Där frossade vi i billiga märkesväskor, smycken, juicy-dressar och iPhones. Jag tror hälften av oss lämnade byggnaden med en ny Mullberry-väska.

Nu var det tid för akrobatikshowen och Wang Lao Shi hade tipsat oss om att sova under den 40minuter långa bussresan, men vi hade ingen tid! Vi var ju tvugna att visa upp våra fynd! Hursomhelst, akrobatikshowen var sjuk! Det fanns inte en enda sekund då ögonbrynen inte var uppe vid hårrötterna.


Om vi ska sammanfatta den här dagen kan man nog säga att det var Den Ultimata Dagen. Kultur, annorlunda mat, shopping och spänning.


Godnatt alla i Sverige!




Av Vrs i Kina - 18 april 2011 15:31

  

Nihao!!!

Efter frukosten påbörjade vi en 2 timmar lång bilresa mot Kinesiska Muren. Sedan så klättade vi omkring på muren i ca 2 timmar. Det var var mycket blåsigt, varmt och jobbigt, men vi överlevde! När vi hade kommit ner från muren köpte vi glass och äppel- & persikofanta. Efter en väldigt fräsch (extremt fräsch) lunch bestående av pommes frites, broccoli och skumma fiskar begav vi oss mot Fågelboet (OS-arenan) där kineserna som vanligt blev förälskade i oss. Bussresan tillbaka till hotellet var extremt lökig och sedan hade vi en kvart på oss att duscha och fixa oss inför en superformell middag med läskiga kineskompisar till Laoshi. Middagen bestod bland annat av pekinganka och mystiska efterrätter. Vi börjar bli riktigt duktiga på att äta med pinnar nu!

Imorgon åker vi från hotellet halv 11 för att flyga till Hohhot där vi ska rida på kameler och sandsurfa. Väldigt awesome, ja. På fredag ska vi besöka en kinesisk skola, i Mongoliet. Vi ska också få åka iväg till en varsin kina-familj och äta middag där :).


  Bianca tyckte om att sova på bussen till Kinesiska Muren.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards